Бұл табиғи өнімдерде қышқыл орташа және өсімдік полифенолдары вирусқа кері әсер етеді.
Ульям медициналық университеті Молекулалық вирусология институтының неміс ғалымдары SARS-CoV-2 коронавирусын 97% өлтіретін табиғи өнімді анықтады, деп хабарлады paryz.kz, Gazeta.ru-ға сілтеме жасап.
Осы негіздегі зерттеу нәтижелері bioRxiv журналында жарияланды. Сонымен, сарапшылар адам ағзасындағы коронавирусты көкжидек шырыны өлтіретінін анықтады. Сонымен қатар, анар шырыны COVID-19 қоздырғыштарының 80%-на дейін жоюға қабілетті.
Ғалымдар басқа табиғи шырындардың, сондай-ақ, көк шайдың коронавирус инфекциясын әлсіретуге әсері барын да атап өтті. Олардың айтуынша, бұл табиғи өнімдерде қышқыл орташа және өсімдік полифенолдары вирусқа кері әсер етеді.
Жалпы, пандемия басталғаннан бері әлемде 54 миллионнан астам ауру тіркеліп, 37,5 миллионнан астам адам одан жазылды, миллионнан астам науқас КВИ-дан қайтыс болды.